sobota, 11 maja 2013

Rhubarb

Czy jest tu ktoś, kto nie lubi rabarbaru? Ja go uwielbiam, zwłaszcza na drożdżówkach i ciastach :(  Widząc rabarbar w sklepach pomyślałam, że muszę spróbować włożyć go do owsianki i to był bardzo dobry pomysł. Mój przed włożeniem do owsianki spędził kilkadziesiąt sekund w mikrofalówce i to był błąd, bo strasznie zmiękł i w owsiance był prawie niezauważalny, na szczęście smak pozostał ;)
Piankowa owsianka z rabarbarem i jedną tabletką słodziku 
Widzicie to? Mam wielką miskę i jest pełna!!;D Po komentarzach typu "ale mało jesz" "strasznie mała ta porcja" itp. postanowiłam zrobić sobie pełną porcję i wymiękłam w połowie ;D
Pozdrawiam :* 

14 komentarzy:

  1. a ja rabarbaru nie lubię, nie jadam i nie zamierzam tego zmieniac^^ za to chętnie przygotowuję wypieki z jego udziałem, bo moja rodzinka wprost przepada:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja lubię wypieki z rabarbarem, takie w śniadaniu/owsiance itp. nigdy nie jadłam...

    OdpowiedzUsuń
  3. ja uwielbiam jak owsianki jest dużo <3 zawsze robię z 5 -6 łyżek ;)
    z rabarbarem nigdy nie jadłam...

    OdpowiedzUsuń
  4. No to teraz ja muszę się nim na nowo zainteresować. W zeszłe wakacje jadłam go po raz pierwszy, w drożdżówkach i bardzo mi posmakował. Muszę sprawdzić, jak smakuje w owsiance. ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. ja rabarbar jadłam raz, i słyszałam, że surowego, nie obrobionego aż nie da się jeść, taki jest kwaśny i obrzydliwy ;p

    OdpowiedzUsuń
  6. Daj spokój, nie ma co się hejtami przejmować, zjadaj tyle ile ci się podoba i nic nikomu do tego ;)
    Ja również uwielbiam rabarbar, tylko mam żal do niego że poddany obróbce termicznej tak drastycznie się kurczy ;>

    OdpowiedzUsuń
  7. A co to komu do tego ile Ty jesz :p
    Wygląda baardzo apetycznie:)

    OdpowiedzUsuń
  8. O właśnie, miałam kupić rabarbar -,- Pysznie brzmi piankowa owsianka :)

    OdpowiedzUsuń
  9. zerknęłam na poprzednie wpisy i stwierdzam, że porcje jak porcje - wcale nie takie malutkie, niektórzy jedzą mniejsze :) Jeśli tyle Ci wystarcza - jedz! Ja kiedyś np. owsianke robiłam z 30g płatków i 10g otrębów, a teraz nie wyobrażam sobie robic ją z mniej niż 50g płatków + otręby, siemie lniane, kasza, budyń itp.
    a rabarbar uwielbiam, musze dodac do owsianki :3

    OdpowiedzUsuń
  10. Kiedyś nie lubiłam, teraz lubię bardzo :) Drożdżówki z rabarbarem ♥

    OdpowiedzUsuń
  11. rabarbar świadomie jadłam może ze dwa razy :D w te lato na pewno z nim poeksperymentuję :)
    ----
    z powodu problemów technicznych z blogiem musiałam go przenieść na breakfastofdreams.blogspot.com - zapraszam :)

    OdpowiedzUsuń